Sunday, April 22, 2018

Pertama kali Akif sertai MPAJ Kids Eco-Challenge

Aktiviti cuti sekolah dimulakan dengan MPAJ KIDS Eco-Challenge 2016 yang berlangsung di Trek MTB Bukit Indah Ampang. Aktiviti lasak untuk budak-budak. Mencari pengalaman, membentuk kekuatan dan keyakinan diri. 
Seawal 7 pagi dah berkumpul di tapak pelepasan. Ramai gak kanak-kanak yang joins eco challenge ni. Ada banyak kategori antaranya super boy, super girl, super mixed team dan easy kids (5-7 tahun)
Akif Danish masuk kategori Easy Kids | D024 Ok la boleh warming up la dulu. Pertama kali Akif join aktiviti lasak ni. Ntah-ntah aktiviti macam ni dah banyak kali buat, mungkin aku tak alert. 
Saringan pertama

Oleh kerana Easy kids terlalu ramai maka di buat pulaknya saringan. Adoi la, ada pulak saringan. Kalau menang kena lari 2 kali la jawabnya. Sian budak-budak lari 2 kali. Penat kot.


Alhamdulilah masa saringan pertama Akif dapat no 2. Lepas untuk masuk pusingan akhir. 

Pusingan Akhir
Alhamdulillah Akif Danish berjaya menamatkan lari akhir mendapat tempat ke 4 secara keseluruhan. Kalau kategori lelaki Akif dapat no 3. Tapi disebabkan Easy kids tiada kategori lelaki dan perempuan maka di kira la sapa sampai dulu. 
Menerima medal dari salah seorang pegawai MPAJ
Medal Finisher & Medal tempat ke 4
Podium 1 sampai 5

Yang paling RARE tempat pertama @ juara Easy Kids ni budak perempuan. LOL.. Kesian budak lelaki kena tapau abis. Haha..

Katanya ada hadiah tempat pertama sampai ke-5 dan aku sedia maklum hadiah tempat pertama sampai ke-3 dapat duit. Tapi takkan tempat ke-4 dan ke-5 dapat medal je. Ni yang buat aku rasa terkilan. Bagi la saguhati ke goodies ke, ini bagi medal je. Baik takyah naik podium. Dah la easy kids takde buat kategori budak lelaki dan budak perempuan. Tak adil bagi budak perempuan tempat ke-2 dan ke-3 lagi tu. Anak aku boleh anjak ke kedudukan ke-3. Huhu Dah la kena lari 2 kali. 

Apa pun selesai la sudah MPAJ KIDS Eco-Challenge 2016. Selesai la sudah aktiviti pertama cuti sekolah Akif Danish. Pengalaman berguna buat Akif untuk join aktiviti-aktiviti lasak akan datang. Biar beraktiviti luar dari terperap je dalam rumah main gadget. Cergas sikit minda. Haha... Next !
Saksikan video Akif Danish dalam aksi akhir di [Youtube Daus Redscarz] Qualiti video sampai 1080p HD.

Jangan lupa subscribe ! DAUS REDSCARZ
Jangan lupa subscribe ! DAUS REDSCARZ
Jangan lupa subscribe ! DAUS REDSCARZ

No comments:

Post a Comment